Beeldend Kunstenaar - Charles Hendriksen

Beeldend Kunstenaar

Mijn naam is Charles Hendriksen. Ik kom uit een familie die generaties lang kunstenaars heeft voortgebracht. Zelf maak ik voornamelijk beelden en sculpturen, waarvan je mijn interpretatie misschien het beste kan omschrijven als postmodern.

De vormen die ik schep zijn speels, verleidelijk en werken, dankzij de krachtige kleuren, bijna ongemerkt in op de stemming van de beschouwer. Tegelijk geef ik ze door schijnbaar terloopse vervormingen van de werkelijkheid en het gebruik van moderne materialen het effect mee van een knipoog. Ik hoop daarmee een indruk in de ruimte teweeg te brengen, dat de kijker raakt en verrast.

Door mijn fascinatie voor het circus komen dieren regelmatig in mijn werk voorbij. De wisselwerking tussen mens en dier is in de keuze van mijn objecten zonder twijfel een rode draad. Dat wil niet zeggen dat ik me daarop vastleg. Gevoel voor authenticiteit heeft voor mij de voorkeur boven "herkenbaarheid". Als de omstandigheden en materialen daartoe uitdagen, ga ik dus graag het avontuur aan, op zoek naar nieuwe grenzen.

Grote kunstwerken

Vanwege het formaat zijn mijn kunstwerken bijzonder geschikt voor grote ruimtes zoals kantoorgebouwen, vergaderruimtes, entrees, wachtruimtes. De kleurrijke, speelse vormen brengen direct sfeer in grote ruimtes. Wanneer je als projectinrichter of binnenhuisarchitect werkzaam bent kom ik graag met je in contact om samen te kijken wat mijn werk voor jouw projecten zouden kunnen betekenen.

Op de website staan geen prijzen vermeld maar alle werken die je op deze website ziet, zijn beschikbaar voor verkoop tenzij anders vermeld. 

Maak een afspraak

Mijn werk is vaak groot en door de inwendige constructie behoorlijk zwaar. Het is daarom niet zo makkelijk om op verschillende, wisselende locaties te exposeren. Mocht je (particulier of zakelijk) interesse hebben in een van mijn werken en deze graag willen bekijken, dan ben je van harte welkom in mijn atelier. Neem dan eerst contact met me op of bel voor een afspraak.